Menu Sluiten

Stoelmassage kinderen

Bij stoelmassage voor kinderen leren kinderen op een speelse manier te ontspannen. Kinderen vinden het vaak lastig om over problemen te praten, daarom ga ik op een speelse manier samen met je kind een behandeling inzetten wat bij uw kind past. Het kind mag bepalen wat er gebeurt. Denk bijv. dat het op de rug een denkbeeldige moestuin, een pizza wordt gebakken of een voetbalveld wordt ingezet. Door "in te voelen" door ontspanning en dat ze mij niet zien (sta achter) praat het gemakkelijker en kan ik vervolgens daar mijn drukpuntmassage voor aanpassen.

Stoelmassage kinderen
Stoelmassage voor kinderen

Een kind volgt ons voorbeeld, niet ons advies

Stoelmassage kinderen

Waarom een aparte massage bij kinderen?

Ik heb een aangepaste massage voor kinderen ontwikkelend dat bij uw kind past. Is uw kind gek van voetbal, dan maak ik een voetbalveld op zijn rug en maak ik daar een wedstrijd van. Is uw kind gek op koken, dan gaan we een denkbeeldige pizza bakken etc. Hierdoor zijn de kinderen meer open tegenover mij. Doordat is over hun hobby praat krijg ik eerder contact met uw kind. Ze hoeven niet naar mijn gezicht te kijken, omdat hun hoofd in de massagestoel ligt.

Wat is het verschil tussen de gewone stoelmassage en die voor kinderen.

  • Aan de hand van het verhaal dat ze mij vertellen, kan ik tussen de regels doorlezen en erachter komen welke angst er bij de kinderen speelt.

Wat klachten/angsten zijn er geschikt voor de massage bij kinderen?

  • Pesten
  • Angst voor het donker
  • Angst om anders te zijn
  • Hoog gevoelig
  • Stress
  • Buikpijn

Door deze angsten te overwinnen leer je om meer zelfverzekerd te zijn, rust in je hoofd en meer structuur in leven te krijgen. Welke kinderen zijn er geschikt voor? In principe zijn alle kinderen geschikt. Omdat het drukpuntmassage is, is het een prettige ervaring. Ik heb zelfs kinderen met autisme kunnen behandelen en met ADHD.

Wil jij meer weten over stoelmassage voor kinderen?